Hok bezoek Nut en Sport Franeker

 

Op zaterdag 29 juni 2013 hebben we ons jaarlijkse hokbezoek gehad van Nut en Sport Franeker.

In overleg met onze leden hebben we er voor gekozen om in vervolg onze eigen fokkers eens te bezoeken om eens te kijken hoe iedereen zijn hobby uitoefent.

Dit is zeker een succes geworden gezien de grote belangstelling die we hadden op deze zonnige leerzame en vooral gemoedelijke dag.

Om 13.30 zijn we begonnen bij Jan Fokkema die al jaren fokker is van Hollanders

Afgelopen clubshow had Jan de mooiste oude Hollander van de gehele club.

Vervolgens zijn we naar Geert Meijer gegaan fokker van polen en kleur dwergen.

Als nummer 3 stond Schelte Hilarides op de planning waar we prachtig mooie Lotharinger klein hebben gezien.

Bij Willem Tuinman hebben we onder andere Silezische kroppers, brunner kroppers, Nederlandse schoonheids postduiven, duitse schoonheids postduiven en chinese meeuwen hebben gezien.

Ook de koffie en thee met een heerlijke koek vielen bijzonder goed in de smaak bij alle aanwezigen Willem Bedankt ! we zijn blij met je !

Nadat iedereen lekker had genoten van het natje en het droogje zijn we door gereist naar Ruurd de Graaf fokker van Witte Weners ook hier werden de dieren gekeurd door al onze fokkers en dit viel niet tegen één van de fokkers viel erg in de smaak bij één van de dieren zoals u op de foto kan zien.

Als nummer zes stond Paul Reen op de planning ook hier prachtig mooie dieren van verschillende rassen, wie dacht dat Paul alleen fokker is van wyandotte kriel heeft het dus niet bij het rechte eind.

Prachtig mooie Serama’s , Nederlandse sabelpootkrielen hebben we ook gezien en zelfs een cavia liep hier in de prachtig mooie tuin.

Vervolgens zij we op bezoek geweest bij Cok van Zuilen fokker van Oprington krielen en druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe kleurslagen zoals de zwart wit gepareld en grijs.

Heel interessant om te horen wat voor problemen er op de fokkersweg komen en hoe dit dan weer opgelost moet worden.

Als laatste hadden we Bram de Jong op de planning staan fokker van brahma’s, Welsumers , Barnevelders en zier eenden, zwanen.

Bram is nog druk bezig met de aanbouw van verschillende mooie hokken voor de dieren.

Aan het einde van de excursie hebben we bij Bram met z’n allen nog even nagenoten van een natje en een droogje en nog even heerlijk na genoten van de geweldig mooie middag die we met z’n allen hebben gehad.

Bij deze wil ik een ieder die heeft meegewerkt aan deze geweldig mooie middag hartelijk bedanken voor de medewerking en hopelijk tot volgend jaar als we weer met z’n allen op pad gaan om fokkers te bezoeken.

 

Jan Fokkema fokker van Hollanders

Geert Meijer fokker van Polen en Kleurdwergen

Schelte Hilarides fokker Lotharingers klein.

Willem Tuinman duiven fokker van diverse rassen

een mooi verhaal bij een heerlijk bakje koffie

Ruurd de Graaf Witte Wener fokker

Paul Reen fokker van verschillende krielkippen rassen

Cok van Zuilen fokker Orpington krielen in diverse kleuren

Bram de Jong fokker van Brahma's, Barnevelders,Welsumers en diverse sier en watervogels en zwanen.